OVER MIJ

IK WIL MET MIJN WERKWIJZE EEN BRUG SLAAN TUSSEN DE VAKGEBIEDEN VAN DE PERSOONLIJKE GROEI EN VAN DE GGZ

De westerse psychologie heeft me altijd mateloos geboeid. In dat vakgebied zijn heel veel inzichten ontwikkeld die bruikbaar zijn voor persoonlijke ontwikkeling. In het vakgebied van de persoonlijke groei is een enorme diversiteit aan oosterse én westerse modellen, methodes en inzichten te vinden. Hiervan zijn er vele evenzeer bruikbaar om in te zetten bij psychische problemen. Het is vreemd dat deze vakgebieden over het algemeen worden gezien als heel verschillend. In mijn visie is hier sprake van een schijntegenstelling tussen ‘gezonde’ mensen (die doen aan persoonlijke/emotionele ontwikkeling) en ‘zieke’ mensen (die naar een psycholoog of therapeut gaan). In feite is dit hele gebied één veld en kunnen de manieren van werken uitstekend met elkaar gecombineerd worden. Als KOPP’er zag ik bij uitstek dat de scheiding tussen ‘ziek’ en ‘gezond’ vaak niet zo strikt is als mensen graag willen geloven. Vanaf het moment dat ik zelf als jongvolwassene psychische problemen ontwikkelde, begaf ik me in het veld tussen ‘ziek’ en ‘gezond’, tussen psychologie / psychiatrie en persoonlijke groei en ik ontdekte met de jaren dat er daar heel wat te bewegen valt.

HET IS MIJN MISSIE OM MENSEN HUN EIGEN VRIJHEID EN RUIMTE TE LATEN ERVAREN

Inmiddels heb ik in de loop van de jaren zelf een evenwicht gevonden tussen geven en ontvangen, tussen naar buiten richten en naar binnen richten. Datzelfde groeiproces heb ik ook bij andere KOPP'ers van dichtbij meegemaakt. Mijn kennis van KOPP-problematiek heb ik onder andere opgebouwd met behulp van de talloze verhalen van mijn medecliënten toen ik begin twintig was. En daarna via mijn werk voor de stichting Labyrint-In Perspectief. Mijn opleiding tot coach heeft mij geholpen om de vaardigheden te ontwikkelen om anderen te ondersteunen in hun persoonlijke groei. En van mijn klanten leer ik nog het meeste: zij geven mij inzicht in het gehele spectrum van psychische (on)gezondheid door hun ervaringen met mij te delen. 

Ik ben erg onder de indruk van de vrijheid die ik nu voel om mijn leven vorm te geven. Het verschil met vroeger is enorm. En iedere volwassene heeft die vrijheid in principe. Het is mijn missie om mensen hun eigen vrijheid en ruimte te laten vergroten en ervaren.

 

OPLEIDINGEN

  • Tweejarige coachopleiding bij Move a Mountain bewustzijnstrainingen (2013)
  • Opleiding ‘Werken met de liefdesenergie’ bij Piet Weisfelt (2017-2019)
  • Opleiding Basis 1 en 2 bij het Centrum voor Leven en Intuïtie (2018-2019) 
  • Masterclass Lichaamsgericht werken met Traumatisch Verlies bij NOGG (2019)
  • Kennisreeks Trauma bij Interakt in Tiel (2020)
  • Inzetten van (e-)IZR bij Interakt in Tiel (2020)