GEBASEERD OP EEN MODEL VAN DE TRANSACTIONELE ANALYSE

INNERLIJKE BALANS

Innerlijke Balans is een workshop rond het BalansModel. Dat is van oorsprong een model van de Transactionele Analyse (het OVK-model) dat ik zelf, vanuit de invalshoek van de ervaring met psychisch lijden, heb doorontwikkeld tot het BalansModel. Inmiddels werk ik hier al jaren mee, al ontwikkel ik het ook nog steeds door. Ik heb gemerkt dat 95% van mijn klanten er direct blij van wordt. Het geeft houvast en vertrouwen.

Psycho-educatie nieuwe stijl
Ik zie het BalansModel als psycho-educatie nieuwe stijl. Ik geloof niet in ’stoornissen’ in de hersenen, mijn benadering past veel meer in een holistische manier van kijken. Onze ouders hebben/hadden bepaalde klachten (psychisch lijden) en dat gegeven heeft ons leven verregaand beïnvloed. Ook wij ervaren psychisch lijden als gevolg van onze achtergrond, al ziet dat er vaak anders uit dan dat van onze ouders.
De systemische invalshoek komt hiermee ook uitgebreid aan bod.

Er is geen oordeel
Met het BalansModel krijg je inzicht in hoe al die vormen van psychisch lijden zich tot elkaar verhouden. 

Je gaat zien dat niets statisch is; ieder mens kan zich ontwikkelen. Ook ga je zien dat er geen oordeel is; alle vormen van psychisch lijden zijn functioneel menselijk gedrag. Gedrag dat vaak een lang vergeten doel dient.

Met deze workshop bied ik een cognitieve basis als ingang, maar bij het werken ermee krijgen ook de emotionele, energetische en fysieke componenten een plek.

 

Datum: ieder voor- en najaar;
najaarsworkshop 31 oktober 2023
voorjaarsworkshop 10 april 2024

Tijd: 13:00 – 17:00 uur
Locatie: mijn praktijkadres in Woerden (7 minuten lopen van het station)
Kosten: € 115,00 inclusief BTW
Begeleiding: Kassandra Goddijn
Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 8

Moeizaam balanceren is de dagelijkse realiteit voor veel volwassen KOPP'ers