Referenties

Zie voor referenties ook mijn pagina op It’s Just Therapy. Helemaal doorscrollen naar beneden!

Jiska
31-03-2022
Kassandra is oprecht, zichzelf en maakt makkelijk verbinding. Hierdoor durfde ik steeds meer ‘deurtjes’ open te zetten, zowel naar buiten toe als naar mijzelf. Ze heeft mij mijn krachten en angsten laten ontdekken op een manier die vertrouwen in heling en nieuwsgierigheid naar mijzelf opriep. Het ontdekken van al mijn ‘ikjes’ heb ik als pittig maar oh zo helend ervaren. Zo ontwikkelde ik begrip, mildheid en groeide mijn gevoel van veiligheid. Het is een proces dat door blijft gaan omdat het zo bekrachtigend is. Kassandra weet feilloos te raken en ondersteunen waar nodig. Haar kennis is groot, haar vertrouwen aanmoedigend en haar aanpak zo treffend en hel(p)end.

Karlijn van Arkel
02-07-2021
Al vanaf het eerste contact met Kassandra was ik diep geraakt door wat ze zei. Zoveel erkenning, vingers op zere plekken, spijkers op koppen, dat had ik nooit eerder meegemaakt bij hulpverleners en begeleiders. In de GGZ voelde ik mij in de hoek gezet en in een hokje geduwd, bij Kassandra voelde ik mij krachtig, capabel en zelf aan het stuur van mijn eigen ontwikkeling. Kassandra is superslim, erg gevoelig en empathisch en houdt de knappe balans tussen professionaliteit en betrokkenheid. Ik ben heel dankbaar voor haar bemoediging, hulp en richting, het was precies was ik nodig had. Ook vind ik haar als persoon inspirerend; zij is immers ervaringsdeskundig en daarmee mens onder de mensen, maar wat leeft ze het mooi voor!

Chantal Brands
03-05-2021
Zonder Kassandra zou ik niet staan waar ik nu ben! Meer rust in mijn hoofd, acceptatie voor wie ik ben en waar ik opgegroeid ben. Ook het omarmen van mijn trauma en meer begrip voor hoe mijn patronen en overlevingsstrategieën in elkaar zitten. Ik heb hard gewerkt maar door Kassandra haar steun heb ik me nooit alleen gevoeld in mijn proces. Kassandra haar ervaringsdeskundigheid zorgde er voor dat ik me snel op mijn gemak voelde en openlijk durfde te praten over mijn ervaringen zonder angsten te ervaren.

Dankjewel dat je zo’n inspiratie en voorbeeld voor mij bent geweest de afgelopen periode.

Bente
04-02-2021
Wat ben ik blij dat is zo snel de juiste coach heb weten te vinden. Door je ervaringsdeskundigheid voelde ik me begrepen en heb je me ontzettend veel nieuwe inzichten gegeven. Ik heb je leren kennen als een warm, meelevend en open persoon bij wie ik me op mijn gemak voel en wie mij de handvatten heeft gegeven om me persoonlijk te ontwikkelen, maar me ook heeft laten voelen hoe het is om wat liever voor mezelf te zijn.
Ik wil je heel erg bedanken voor je hulp. Ik heb er onwijs veel aan gehad en van geleerd. Door de sessies ben ik op een heel andere manier gaan kijken naar wat er is gebeurd en heb ik echt het gevoel dat ik er iets heel positiefs uit heb kunnen halen.
Het blijft een uitdaging, maar ik heb een stuk meer vertrouwen in mezelf en mijn eigen kracht gekregen!

Theo Remmerswaal
30-11-2020
In mijn 65 jarige leven heb ik aardig wat psychologen, therapeuten en coaches bezocht om een antwoord te vinden op de interne onrust die altijd op de achtergrond aanwezig was in mijn leven. Ik heb enkele jaren geleden ook al eerder een KOPP therapeut geraadpleegd zonder succes. Als allerlaatste kans besloot ik naar Kassandra te gaan. Heel blij dat ik dat gedaan heb. Kassandra heeft simpele maar degelijk onderbouwde invalshoeken en weet heel snel de vinger op de plek te leggen die genezing nodig heeft. Na een paar bezoekjes begreep ik wat er aan de hand is en kon ik de weg naar genezing op gaan. Ik voel me zo goed als ik me nog nooit gevoeld heb en het lijkt te blijven. Dank je wel Kassandra, je bent een bijzonder mens dat je met warmte en betrokkenheid, maar vooral met veel ervaring en herkenning uit je eigen leven dingen duidelijk weet te maken.

Cathy
23-10-2020
Kassandra leerde ik kennen toen ik letterlijk met mijn rug tegen de muur stond. 
De afgelopen 15jaar aan reguliere therapie hadden me niet verder geholpen. Dat houd in, ik wist precies hoe alles cognitief werkte, kan met mn ogen dicht 5-G schema’s invullen, ik weet wat mijn ’triggers’ zijn, mijn mensenkennis in inmiddels GROOT.
En toch bleef die boosheid, die mist in mijn hoofd. Het zinloze gevoel. Wanhopig was ik, op het moment dat ik haar de eerste keer sprak. 
Kassandra heeft mij geleerd mijn boosheid op een veilige manier te uiten. Door haar kennis van KOPP, en hoe trauma vast gaat zitten in je lichaam en haar eigen ervaringen. Vond ik eindelijk de sleutel naar mijn herstel. Mijn echte herstel.
Heel langzaam krijg ik weer echt zin om te leven, veel puzzelstukjes op emotioneel vlak vallen op hun plek.
Ik ben er nog niet, dat kan ook niet. Wat ik wel weet is dat ik mijn kracht begin te voelen. De levens kracht. 

Dankjewel!!!

Johanna
29-09-2020
In de reguliere hulpverlening kreeg ik na enkele keren te horen dat ik alles zelf al deed en er verder geen advies bleek te zijn, behalve “leer leven met waar je tegen aan blijft lopen, het blijven littekens”. Voor mij onbevredigend, ik deed de deur naar hulp in het reguliere circuit dicht en ik hield hoop dat er toch iemand moest zijn die mij wél die laag dieper zou kunnen vinden en ondersteunen. Ik vond Kassandra na een flinke zoektocht op internet. Ik las haar ebook en wist meteen: ik wil graag een intake. Gelijk de klik, ik voelde me begrepen door haar en had direct vertrouwen dat ik met haar coaching verder zou komen. Al haar kennis i.c.m. ervaringsdeskundigheid is hét recept waardoor ik toch vele nieuwe inzichten heb verkregen. Ontzettend dankbaar voor! Professioneel en toch met nabijheid. Mooie persoonlijkheid, oprecht, niet oordelend, vriendelijk, ziet snel waar groei mogelijk is en ondersteund. Nog zo veel meer, maar de conclusie is dat ik zeer positief ben en Kassandra aanbeveel voor je persoonlijke ontwikkeling.

André Remmerswaal
22-09-2020
Mijn hele leven liep ik tegel allerlei barrières aan in mijn relaties, en op mijn werk. Kassandra heeft mij geleerd hoe om te gaan met mijn triggers als KOPP-er. Met als eindresultaat dat niet mijn trauma’s bepalen hoe ik reageer, maar dat ik voor het eerst in mijn leven mezelf kan zijn. Kassandra werkt niet zoals de reguliere zorg met vaste schema’s en hokjes. Tijdens de sessie bepaald ze waar de behoefte is en vult ter plekke de behoefte in. Naast het fijt dat ik nu mezelf kan zijn en weer met vertrouwen in het leven sta, weet ik dat ik genoeg handvatten heb gekregen om opborrelende triggers en overtuigingen in de toekomst de baas te kunnen. Als KOPP-er ben je nu eenmaal nooit helemaal klaar. 
Dus Kassandra nogmaals héél erg bedankt voor wat je mij geleerd hebt. Het was heerlijk om het traject met jou te mogen doorlopen.

Maria
30-08-2020
Tot mijn verbazing kwamen er allemaal jeugdherinneringen naar boven. Met de bijbehorende emoties die ik als kind had weggestopt. Werken lukte bijna niet meer. Mijn hoofd zat vol watten. Ik maakte kennis met Kassandra en vond het erg fijn dat ze zo flexibel is. Omdat ik in het buitenland woon, hebben we de meeste sessies via Skype gedaan. Kassandra is betrokken, kan dingen eenvoudig uitleggen en is lekker ‘down to earth’. Ze had precies door wat wel en niet werkte voor mij. Omdat ik creatief ben, liet ze mij vaak emoties en gedachten tekenen, zodat ze helder werden voor mijzelf. Haar coaching heeft me handvatten gegeven om weer vol in mijn leven te staan. Ik zit weer goed in mijn vel en geniet van mijn werk en leven. Zo fijn!

S. Boot
29-07-2020
Naast mijn opleiding tot coach zocht ik een veilige plek om stil te staan bij de patronen die ik heb opgedaan als KOPP-kind. Door Kassandra’s oprechte betrokkenheid, kennis en (levens-)ervaring heb ik mijn coachvraag kunnen onderzoeken en ben ik zeer tevreden over de stappen die ik heb gemaakt. Ik vond het bijzonder fijn dat de sessies organisch en intuïtief verliepen en dat zij hier makkelijk in mee kon bewegen. Ik kan Kassandra van harte aanbevelen!

n.s.
23-07-2020
Herkenning en daarmee erkenning is een belangrijke basis. In deze erkenning professioneel en met zorgzaamheid op zoek om duiding te geven. Met deze duiding kon ik een volgende stap maken. Praktisch toepasbaar en met veel zorg en gevoel. Dank Kassandra!

J.H.
08-05-2020
Kassandra heeft me met haar coaching geholpen flinke stappen te maken. Het feit dat ze zelf ervaringsdeskundige is, we ook konden lachen tijdens de sessies en op een gelijkwaardige manier met elkaar konden praten, maakten voor mij echt het verschil
Voordat ik bij haar met de coaching sessies begon, heb ik bij 2 verschillende psychologen aangeklopt, maar beiden hadden geen ervaring met KOPP-problematiek en sloegen de plank finaal mis. 
De processen die bij mij onder de oppervlakte al een tijd gaande waren, heeft Kassandra snel en helder naar boven gebracht en ze van alle kanten belicht, zodat ik ze zelf beter kan bekijken, begrijpen en accepteren. Daardoor zijn mijn eigen valkuilen duidelijker, lukt het me beter de emoties van mijn zieke ouder met meer afstand te bekijken en meer compassie te voelen voor de worsteling die het leven voor mijn ‘OPP’ vaak is. Die compassie helpt mij tegelijk om zachter naar mezelf te kunnen zijn. Zo kan ik mijn grenzen beter stellen en mag ik er sneller van mezelf gewoon soms even helemaal klaar mee zijn. Het zo bekende knagende schuld- en verantwoordelijkheidsgevoel krijgt steeds minder de kans zich te manifesteren.
Bij Kassandra ben je in kundige, veilige en empathische handen.
Dankjewel, Kassandra!!

O DUCHATINIER
06-01-2020
Dankzij Kassandra heb ik oude patronen ontdekt, erkend, gevoeld en losgelaten. Deze patronen hielden mij tegen een gezonde en liefdevolle relatie aan te gaan met anderen maar in eerste instantie met mijzelf aan te gaan. En mezelf in vrijheid met anderen te verbinden. Het is de grootste schoonmaak gebleken die mij direct een nieuwe werkelijkheid opbracht. dank je wel voor alles Kassandra!

TREA
25-10-2019
Ik was lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. Door overbelasting ben ik in een psychose terecht gekomen. Het verleden speelt een grote rol in alle relaties die je aangaat in je leven. Als je bent opgegroeid in een onveilige omgeving dan is dat je referentiekader. Onbewust kom je in situaties terecht die onveilig en-of psychisch ongezond zijn, maar tegelijkertijd vertrouwt is omdat je niet beter weet. 
Via een familielid kwam ik bij Kassandra terecht. Ik ben gegaan met de gedachte; ‘ik moet iets doen om hieruit te komen’. Als een klein bang meisje stond ik bij Kassandra aan de deur. Ik had schaamte en schuldgevoelens over wat ik had aangericht. Niets is vreemd voor Kassandra. Zij accepteert je zoals je bent. Geen oordeel, maar begripvol en voelt feilloos aan wat je nodig hebt. Door haar ervaringsdeskundigheid in te zetten m.b.v. methodieken in combinatie met kennis over hoe je brein werkt ten opzichte van mijn binnen wereld ben ik tot antwoorden gekomen. Antwoorden waarvan ik niet bewust was dat ik het al die tijd in mij droeg. Die antwoorden hebben mij vele inzichten gegeven over wat er van mij was geworden en wie ik ben. Kassandra beweegt met je mee, stuurt je bij door de juiste vragen te stellen en geeft je ruimte tot nadenken en te rouwen om je verlies. Dit proces had ik niet alleen kunnen doen en ik ben Kassandra dankbaar dat zij mij heeft begeleid om in contact te komen met mijn innerlijke binnenwereld. Die verbinding was ik kwijt. Daar vond ik mijn eigen veiligheid waar ik nu op kan vertrouwen en mijn eigen pad kan en mag volgen.

SUSANNE BOOM
3-10-2019
Dat ik KOPP ben weet ik inmiddels een jaar of zes. Dat dit al mijn hele leven zo is en mijn status nogal omvangrijk, weet ik pas sinds ik met Kassandra aan de slag ben gegaan. Zij heeft in 1 jaar tijd met mij alles op een rijtje gezet, verbanden gelegd en een diepgang bereikt waar ik in al mijn voorgaande hulptrajecten nooit aan toegekomen ben. Ik heb in die eerdere trajecten veel aangereikte pleisters geplakt en op advies veel gedaan en gelaten. Het meeste was waardevol (en hielp voor een tijdje) maar bracht nooit de diepere steun, begrip en kennis waar ik zo’n behoefte aan had. Het voelt dat ik met Kassandra voor het eerst naar mijn wonden heb kunnen kijken. We hebben kunnen vaststellen wanneer en hoe ze ontstaan zijn, hoe diep en groot ze zijn en welk zout er nu nog ingestrooid wordt door/in mijn familiesysteem. Ik heb bij Kassandra in alle veiligheid – samen al hard werkend, lachend, huilend en de aanwezige ervaringsdeskundigheid inzettend – mijn wonden uitgebreid kunnen likken en aan de broodnodige verzorging gedaan. Ik ben daarbij trauma, emotionele verwaarlozing/mishandeling tegengekomen. Ik weet me daartoe nu te verhouden, gevoelens te voelen en mijn gedrag (als vanzelf) aan te passen. Alles deze keer vanuit mijn binnenste i.p.v. cognitieve toepassing van buitenaf. Dus lekker duurzaam! Ik ben echt volwassener geworden en dat maakt mijn leven een stuk makkelijker. Ik vind het zo waardevol wat wij samen voor elkaar hebben gekregen voor/bij mij. Mijn kwaliteit van leven is voorgoed flink verbeterd. Ik gun elke vastlopende KOPP-er zijn/haar eigen Kassandra. Nogmaals zoveel dank!

NINA VAN TONGEREN
29-08-2019
Psychische hulpverlening heeft mij een lange tijd enigszins afgeschrokken. In de reguliere GGZ ervoer ik al snel een gevoel van schaamte; ik kon niet tegen de grote afstand van de therapeut als ik iets deelde wat voor mij heel intiem was en ik voelde me vaak onbegrepen. Het beeld ontstond bij mij dat ik niet geholpen kón worden; dat het (zoals KOPPers over het algemeen vaak ervaren) aan mij lag. Kassandra heeft dat beeld voor mij volledig van tafel geveegd. Bij haar had ik, voor het eerst in lange tijd, het gevoel dat ik echt gehoord werd, dat ik alles kon zeggen zonder op een oordeel te stuiten en dat ik bovendien begrepen zou worden in de angst en verwarring die ik tegenkwam in het herinneren van de moeilijkere dingen. Kassandra is in haar hulpverlening zacht en warm zonder aan professionaliteit te verliezen. Tijdens het traject dacht ze met me mee, voelde feilloos aan wat ik nodig had en stond naast me. Waar dat in eerdere GGZ-trajecten haast altijd het geval was, heb ik me tijdens de gesprekken met haar geen seconde alleen gevoeld. Ik heb bij de coaching ervaren dat zowel mijn hoofd en mijn hart aan het werk gezet werden en dat ik steeds een beetje meer zelf aankon. Ik ben Kassandra erg dankbaar, zowel voor het in gang zetten van de (nu onmiskenbaar aanwezige) groei, als voor het begrip en de steun als die groei even spaak liep.

GERARD VAN BODEGOM
27-01-2019
Toen ik burn-out raakte hoorde ik voor het eerst over het fenomeen KOPP. Nadat ik het E-book van Kassandra in één ruk uitgelezen had werd als snel duidelijk dat ik, na 54 jaar, de toegangspoort naar mezelf in zicht had gekregen. 
Hoe spannend ik het ook vond, ik besloot contact op te nemen met Kassandra voor een vrijblijvende intake. Het klikte vanaf de eerste seconde dat ik haar zag. Dit eerste gesprek was zo’n openbaring voor me en het feit dat ik haar eigenlijk niks hoefde uit te leggen, omdat ze ervaringsdeskundige is, was al een bevrijding op zich. Kassandra heeft me vervolgens meegenomen in de zoektocht naar mezelf. Ze heeft me laten (in)zien en ervaren wat de impact van mijn jeugd op mijn leven als volwassene is geweest. Hoewel het voor mezelf niet altijd makkelijk was om tot de kern te komen, ben ik blij dat het haar gelukt is, en uiteindelijk mezelf heb ontmoet. Het is een geweldig mooie en enerverende reis. Kassandra is inmiddels van mijn trein gestapt, omdat ik er klaar voor was zelf verder te reizen. KOPP blijf je altijd. Maar ik zie dat niet als een belemmering, maar als een palet van mogelijkheden. Kassandra, dank je wel dat je voor een tijdje mijn reisleider was. Zonder jou was ik nooit zo ver gekomen. En stapje voor stapje durf ik de paden te betreden, waar ik voorheen als de dood voor was.

ERIC TER LINDEN
6-10-2018
Altijd gedacht dat toeval bestond. Ben er alleen achter dat toeval niet bestaat. Gelukkig maar. Na in contact gekomen de zijn met Kassandra is mijn leven een hele andere kant opgegaan.
Dankzij het vermogen van Kassandra om mij in te laten zien dat er meer bestaat in het leven dan alleen het verleden.
Door haar persoonlijke manier van benaderen ben ik (zo onbenaderbaar als ik ben) gaan inzien dat er toch een toekomst is. Daar ben ik haar heel dankbaar voor.

MARIJKE
24-4-2018
Via de site van Labyrint In Perspectief kwam ik in aanraking met de blogs van Kassandra die voor mij een bron van herkenning waren. Ik was diep onder de indruk van de heldere manier waarop zij haar ervaringen onder woorden bracht. Voor mij een mooie aanleiding om contact met haar op te nemen en een afspraak te maken. De gesprekken over mijn jeugd en de impact daarvan op mijn leven met iemand die me vanuit haar eigen achtergrond zo goed begreep gaf me een heel vertrouwd en veilig gevoel. Haar coaching heb ik beleefd als warm, betrokken, met gevoel voor humor en soms confronterend, maar altijd respect- en liefdevol. Een van de inzichten die zij mij heeft gegeven is dat ik naast de zorg en aandacht die ik voor anderen heb ook met liefde mag kijken naar mezelf en meer ruimte mag maken voor mijn eigen wensen en gevoelens. Kassandra, hartelijk dank daarvoor!

LIDEWIJ (38)
12-2-2018
Na verschillende keren met psychologen en psychotherapeuten gesproken te hebben miste ik alsnog wezenlijke en gerichte hulp in de vorm van tekst en en uitleg en het geven van context over mijn herkomst en mijn gezin nu. Ik had sterk de behoefte om te weten en te voelen hoe ik nu met mijn eigen kinderen om moet gaan terwijl ik zelf geen voorbeeld had. Ik ben gaan zoeken naar hulp bij omgaan met een manisch depressieve moeder en gelukkig stuitte ik tijdens mijn zoektocht op de KOPP materie en in het bijzonder Kassandra als coach bij wie ik terecht kon met al mijn vragen. Ze heeft me begeleid tijdens de vele stadia die ik door ben gelopen om te begrijpen welke impact mijn jeugd had en heeft op mijn huidige ik. Ik mocht op haar leunen, ze gaf me inzichten en tools waardoor ik met vertrouwen kijk naar hoe de dingen nu zijn en hoe ik om kan gaan met mijn kinderen zonder dat ik teveel gekleurd raak door mijn afkomt. Kassandra coacht met inleving en humor en kon antwoorden blijven geven tijdens mijn drang om te doorgronden wat er gebeurd is.

NIENKE (38)
18-1-2018
Natuurlijk wist ik al wel dat mijn jeugd en opvoeding een flinke stempel drukte op de manier waarop ik als volwassen vrouw in het leven stond. En had ik, voor ik bij Kassandra kwam voor coaching, al flink wat pogingen ondernomen om daar van los te komen.
Echter door de inzichten die ik kreeg tijdens de coaching leerde ik mezelf en mijn gevoelswereld voor het eerst echt begrijpen. Ik besefte dat het gevecht dat ik intern voerde met alles wat ik niet leuk vond aan mezelf mij totaal niet hielp en ik leerde op een adequate en vooral liefdevolle manier luisteren naar mezelf. Hierdoor lukt het me nu veel beter om ondanks (en zelfs ook dankzij) mijn verleden tevreden te zijn met de manier waarop ik in het leven sta en mijn eigen gekozen weg te volgen.

MONIQUE (50)
17-1-2018
Kassandra heeft in een korte tijd mij heel veel inzicht gegeven in mijn verleden als kopp kind. Nieuwe inzichten waardoor ik anders kan reageren op situaties waar ik me eerder “klein” voelde.
Kassandra spreekt uit ervaring waardoor het makkelijk is om met haar open te praten over hoe het vroeger thuis ging. De herkenning en erkenning van Kassandra is heel prettig. Ik heb heel veel gehad aan de gesprekken. Ik zou het iedereen adviseren met mijn achtergrond. Praten met een ervaringsdeskundige is zoveel fijner dan iemand die vanuit een boek heeft geleerd hoe het is. Dank je wel Kassandra.

G.S.
1-12-2017
Via de blogberichten over KOPP ben ik uiteindelijk op gesprek gegaan bij Kassandra. Dat voelde vanaf het begin af aan al goed. Het is een oprechte, levenswijze en prettige coach die de juiste vragen weet te stellen en je een spiegel voor kan houden. Elke sessie leverde weer nieuwe inzichten op die vooral op gevoelsniveau bleven hangen. Als KOPP kind ‘weet’ ik namelijk alles wel, maar voel ik het soms minder. Mede dankzij haar ben ik meer de persoon geworden die ik ben, en heb ik leren luisteren naar mijn eigen behoeften. Ik vond het heel waardevol om op deze manier naar mezelf te kijken. Het paste helemaal bij wat ik nodig had. Dank je wel, Kassandra!

MARIEKE (36)
10-1-2017
Bedankt Kassandra, voor alle inzichten die je me hebt gegeven. Met jouw hulp heb ik kunnen ervaren wat het mij brengt om ruimte te geven aan mijn eigen emoties, mijn verdriet en angst er laten zijn en los te laten dat ik altijd een steun en toeverlaat voor anderen zou moeten zijn. Hierdoor heb ik weer meer rust en vertrouwen in mijzelf gekregen, maar ook verdieping in mijn contact met anderen. Jouw ervaringsdeskundigheid maakt het laagdrempelig om in gesprek te komen, heel oprecht en gelijkwaardig. Tijdens onze sessies zei je vaak “dat is precies waar het omgaat” en dat klopte dan ook. Geen boekenwijsheid of theorie, maar you’ve been there, done that ook al is ons verhaal toch heel verschillend. Dat het leven soms ingewikkeld en intensief is, dat psychiatrische problematiek zo dichtbij heel heftig is, is duidelijk. Maar wat is het fijn geweest en belangrijk gebleken om een plek te hebben waar ik kon inzoomen op wat dit allemaal voor mij persoonlijk betekent.

FLOORTJE
26-2-2016
Kassandra is een ervaringsdeskundige, wat voor mij betekende dat ik me vrij voelde me uit te spreken. Een paar intensieve sessies is mij zeer veel helderder geworden over hoe oude patronen, overtuigingen en oplossingen die mij als kind hebben geholpen, nu doorwerken in mijn professionele handelen. Kassandra houdt goed het overzicht op de inzet van de coaching, zodat je goed bij de kern van het probleem blijft. Haar praktijk is in een prachtige omgeving, wat een ideale gelegenheid geeft nog een wandeling te maken en wat na te denken over nieuw verworven inzichten.