Links

Organisaties die interessant kunnen zijn

Kopstoring Website voor jongeren van ouders met psychische– of verslavingsproblemen. Je vindt er informatie, ervaringsverhalen en een forum. Je kunt ook mailen/ chatten met een deskundige of aan een gratis online cursus meedoen.

Survivalkid Online steunpunt voor jonderen (12-24 jaar) die een familielid hebben met psychische problemen of een verslaving.

Labyrint-In Perspectief Organisatie voor directbetrokken bij mensen met psychische problemen. KOPP is één van de doelgroepen. De stichting biedt o.a. een besloten Facebookgroep, contactgroepen en een telefonische hulplijn.

KOPP-kind Website voor kinderen van ouders
met psychiatrische problemen (alle leeftijden). De site biedt informatie en een overzicht van activiteiten in Nederland en België voor KOPP.

Story of our lives Besloten Facebook-community voor KOPP-jongeren.

Volwassen kinderen van verslaafde/psychiatrische ouders Besloten Facebook-community voor volwassenen met een KOPP-/KVO-achtergrond.

KopOpOuders Voor ouders met psychische problemen of verslaving. Ook als je zelf KOPP bent kun je psychische klachten hebben en daardoor problemen tegenkomen in de opvoeding van je kinderen.

Trimbos Instituut Factsheet KOPP: feiten over KOPP in Nederland.

It’s just Therapy Vind de juiste hulpverlener in Amsterdam of omgeving.

Sterk in eigen kracht Coaching bij psychiatrie in je gezin.

COLLEGA-BEGELEIDERS DIE INTERESSANT ZIJN VOOR KOPP’ERS

Ruimte voor Compassie Cynthia Gorissen. Invalshoek: lichaamswerk, massagetherapie. Júist als je het spannend vindt om aangeraakt te worden kan deze invalshoek je verder helpen. Cynthia gaat heel zorgvuldig om met jouw grenzen.

Ninouk Body&Mind Ninouk Hehenkamp. Heb je een beetje lef, dan zijn de grenswerktrainingen van Ninouk echt een aanrader. Omdat wij KOPP’ers vaak niet geleerd hebben dat wij óók grenzen (mogen) hebben.

Gestalt (Art) praktijk De Kantorka Kitty Melkstop. Invalshoek: creativiteit (art). Kitty is zelf ook een KOPP’er en is gestalttherapeut.

Schatvinderij Angelique Desiree. Invalshoek: spiritualiteit. Ook Angelique is zelf KOPP’er, zeer veelzijdig en heeft veel toe te voegen in het spirituele/ intuïtieve gebied.

Fris & Energiek Janneke Kelderman. Invalshoek: sport, spel en beweging. Janneke is zelf erg fris en energiek, en ze heeft ook veel te brengen als jij dat (nog) niet bent.

Mintraas Steeph Custers. Invalshoek: mindfulness en meditatielessen online, waaronder een 8-delige training MBSR (Mindful Based Stress Reduction).

links