Documentairemaakster Nelleke Koop zoekt KOPP-dochters

MOEDER AAN DE LIJN

Voor de research van een documentaire ben ik op zoek naar een dochter die intensief zorgt voor haar moeder met psychische problemen.

Moeder aan de lijn is de titel van een nieuwe documentaire van Nelleke Koop, die door de omroep HUMAN uitgezonden zal worden. De documentaire zal aandacht geven aan de druk op dochters die mantelzorger zijn van een moeder met psychische problemen. In het kader van het beleid dat de overheid meer en meer doorvoert, waarbij zorg zo lang mogelijk thuis gegeven moet worden door familie, vinden wij het belangrijk hier licht op te werpen.

Met de documentaire willen we een beeld geven van wat de druk van de mantelzorg voor de dochter (en de rest van de familie) kan betekenen. Een film kan laten zien wat niet in woorden is uit te leggen, maar wat onderhuids zoveel invloed heeft. Deze verhalen blijven meestal binnenskamers. Hierdoor hebben dochters het gevoel dat zij de enige zijn en komen de gesprekken over de band tussen moeder en dochter moeilijker op gang. Vaak is dit een bijzondere band waarbij al in een veel eerder stadium sprake was van rolomkering (de dochter zorgde voor de moeder). Hopelijk zal de film een aanzet zijn voor het openen van gesprekken hierover.

Herken je je hierin?
Jouw ervaringen zijn waardevol voor ons. Ook al wil je niet direct meewerken aan de documentaire. Om te beginnen zou ik graag met je afspreken en naar je luisteren. Pas in een later stadium, als er wederzijds vertrouwen is, zullen we samen overleggen of, en hoe, jij of je familie wil meewerken aan de film.

Er wordt voorlopig dus nog niet gefilmd.

Wil je weten wat Nelleke Koop eerder heeft gemaakt, dan kun je kijken op www.nellekekoop.nl.

Heb je interesse om je verhaal te vertellen of wil je meer informatie, neem dan contact op met:
Rishu Veldhuis, researcher
T 06 248 96 422
rishuveldhuis@xs4all.nl

Nelleke Koop
Regisseur Nelleke Koop

Producent:
CTM Docs, Rosan Boersma,
T 06 34139289
rosan.boersma@ctm.nl
www.ctm.nl/pictures

Met vriendelijke groet,
Rishu